Regler för cupen

Spelregler

Svenska Fotbollsförbundets regler för 11-, 9-, 7- och 5-mannafotboll. Fritt antal avbytare och spelare får användas. Samma spelare får spela i olika lag i sin förening under Drakcupen men dock inte i samma åldersklass. När det gäller 8-9 åriga lag så får endast lag från distriktet delta.

Slutspel

Vid oavgjort slutresultat tillämpas direkt straffläggning 3 st/lag därefter en och en tills matchen är avgjord. Alla spelare i laget måste slå var sin straff innan någon spelare slår sin andra straff.

Spelarförteckning

Deltagande lag skall själva registrera sina spelare på Cupmanager (senast torsdag före cupstart). Eventuella ändringar av spelartruppen måste meddelas till tävlingskansliet 30 minuter före lagets första match. För sen registrering d.v.s. mindre än 30 minuter innan första match innebär att laget förlorar matchen med 3-0 (se Walk over).

Dispenser

Tre överåriga (högst ett år) spelare får användas vid varje matchtillfälle, två utespelare+en målvakt. Om det finns fler än tre överåriga på totalspelarförteckningen måste ny lagupp-

ställning lämnas till Tävlingssekretariatet eller till Drakcupens planvärdar senast 15 minuter före varje match. Övriga överåriga måste alltså lämnas utanför laguppställningen vid den aktuella matchen. Vid förfrågan ska överåriga spelare presenteras för domare och/eller motståndarledare.

Flickor får spela i pojkklasser.

Walk over

Lag som inte infinner sig på utsatt matchtid förlorar matchen med 3-0.

Motståndaren tilldöms 3 poäng och 3 – 0 i målskillnad.

Domare

Medelpads Fotbollsförbund tillsätter utbildade domare. Föreningsdomare kan förekomma i 5- och 7-manna klasserna.

Protester

Eventuella protester skall vara skriftligen inlämnade till tävlingskansliet 15 minuter efter avslutad match. Protestavgiften är 500 kr som återlämnas om protesten godkännes. Protesten handlägges av tävlingskommittén.

Planer/Omklädningsrum

Matcherna spelas på konst- och naturgräs på Kuben (Kubikenborgs IF), Gärdehov (Heffenersklubbans BK)

samt Bergsåkers IP (Selångers FK). Vi har begränsat antal omklädningsrum med dusch och vatten på varje matcharena

så snabba ombyten krävs.

Lottning

Lottningen görs senast två veckor före cupstart och presenteras därefter på Cupmanager.

Värmning

Ingen värmning på matchplanen är tillåten pga det tajta spelschemat. Värmning kan ske runt spelplanerna.

Tider och ordningsregler

Spelschemat i årets Drakcup är ganska snävt. För att spelschemat skall hålla är det mycket viktigt att varje lag håller sina utsatta matchtider.

Följ nedanstående regler:

Innan cupstart måste varje lag självt mata in spelar-

förteckningen i Cupmamager. Senast 30 minuter före match måste ev justeringar i spelarförteckningen meddelas till tävlings-

sekretariatet.

Senast 10 minuter före match skall laget befinna sig i direkt anslutning till planen.

Direkt då spelarna i matchen innan tackat för matchen, skall lagen i nästa match göra sig klara för spel.

Följ alltid funktionärens eller domarens riktlinjer.

Meddela sekretariatet när laget lämnar cupen för dagen, eller om laget ger sig av under en period. Det underlättar om vi behöver kontakta laget av någon anledning.

Vi uppskattar om alla hjälps åt att hålla rent runt matchplanerna och i omklädningsrummen. Tack!

Övrigt

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att göra eventuella ändringar beroende på deltagarantalet.

Vid fullbokade klasser (24 lag per klass) tillämpas väntelista i anmälnings ordning.

Förstnämnda laget i spelordningen räknas som hemmalag i fråga om matchdräkt.

Planhalva/start med bollen lottas av domaren strax före avspark.

Resultatavisering redovisas på respektive arena samt direkt på Cupmanager.

Benskydd obligatoriskt på alla spelare.

Spelare som får rött kort blir automatiskt avstängd kommande match.

Gula kort följer inte med till kommande matcher.

Sjukvårdare kommer att finnas på respektive spelområde.

Planer

Vid dålig väderlek kan matcher komma att flyttas till grusplaner, avgöras med straffsparkar eller genom lottning.