Vi rekommenderar att man man tar med sig ett liggunderlag, luftmadrass, en sovsäck, och en mobilladdare. Sovsäckar, luftmadrasser och liggunderlag kan även finnas hos grannar, kompisar eller i tjocka släkten om man frågar i god tid. Dumt att rusa ut och köpa i onödan. Glöm inte madrasspumpen!

Om en ledare vill ha en egen fällbar gästsäng brukar det gå. Det beror mera på bilens lastförmåga. Vi brukar sälja kvällsfika på varje skola i form av förpackade renklämmor i olika former, förutom läsk, vatten och godis chips etc. Det är bättre att vi säljer fika på skolan än att lagen springer och letar affärer. Det kan ju vara ont om eluttag i ett klassrum. Enklast är om ni tar med grendosa för elladdaren.

Det har förekommit att ledare tar med sig bärbara AC och egna brandvarnare. Det får varje lag bedöma själva. Det hänger nog mera på väderläget.

Varje skola och klassrum är godkänd av räddningstjänsten med rekommenderade antal sovplatser per klassrum. Varje klassrum har ett brandlarm och en larmtryckknapp direktkopplat till SOSAB. Vi kommer att kräva en förläggningslista per klassrum i samband med inskrivningen på spelplatsen eller i samband med incheckning på skolan, där en ledare från er för gå in och skriva under ett ansvar för utrymning och återsamlingsplats mm. Ni får en kopia på den. Därför är det bra med en eller helst två ledare per klassrum som har orienterat sig på skolan.

Vi rekommenderar att vid ankomsten till skolan och klassrummen att man tar ett foto på klassrummet innan man börjar möblera om klassrummet för lagets boende. Det åligger varje lag att hålla rent i klassrummen och att återställa klassrummen i ursprungligt skick. Vi vet att det blir mycket trevligare att bo om man hjälper till att hålla rent tillsammans på skolan. Vi kommer att hänga upp sopsäckar i korridoren och dela ut sopsäckar vid efterfrågan.